Cégvezetési problémák

Hol kezdődnek a problémák?

A vállalati kihívások nagy része elkerülhető, ha felismerjük, hogy a könyvelési folyamatok már a vállalkozás bejegyzése előtt kezdetét veszik.

Már az alapításnál eldől

Az adózási és járulékokkal kapcsolatosan jól megfontolt vállalatalapítás és az ezeket figyelmen kívül hagyó, sietős alapítás közötti különbség akár több millió forintos nagyságrendű is lehet!

problemak

Segítünk az indulásban

Weboldalainkon, kiadványainkban és személyes konzultációink során arra ösztönözzük ügyfeleinket, hogy legyenek körültekintőek – például a cégalapítás előtt – nem azért, hogy bonyolítsuk az életüket, hanem épp ellenkezőleg: hogy megkíméljük őket a későbbi fejfájástól és problémáktól! Kérjük, hogy ezt szem előtt tartva olvassák el tanácsainkat!

Induljunk megfontoltan

Fontos tudni, hogy az újonnan létrehozott vállalkozások 80%-a az első évben megszűnik. Ennek egyik fő oka, hogy a kezdő vállalkozásokat sújtó adó- és járulékterhek gyakran túlságosan magasak ahhoz, hogy azokat a vállalkozások kezdeti bevételei fedezni tudják. Ezért a túlélés érdekében minden lehetséges, törvényes adó- és járulékcsökkentő lehetőséget érdemes kiaknázni. A HelloCompany könyvelőszolgáltatása éppen ezért kiemelt figyelmet fordít az adó- és járulékoptimalizálási lehetőségekre.

A HelloCompany filozófiája szerint a vállalatalapítás előtt alapvető fontosságú az adózás legkritikusabb aspektusainak előzetes megtervezése, beleértve azokat a tételeket, mint az általános forgalmi adó (ÁFA), társasági adó, járulékok és egyebek. Igen, sokan nem is sejtik, de az adók és járulékok jelentős része előre kalkulálható! Egy előrelátó és felelős vállalkozó nem kezdi meg a korlátolt felelősségű társaság alapításának adminisztratív és jogi folyamatát addig, amíg nem azonosította az összes lehetséges adó- és járulékmegtakarítási lehetőséget.

Fontos a könyvelés

A kezdő vállalkozások gyakori könyvelési nehézségei gyakran abból fakadnak, hogy sokan tévesen gondolják, a könyveléssel és az adók, járulékok befizetésével csak a cég bejegyzése után kell foglalkozniuk. Ne essen ebbe a hibába!

(A vállalkozások bukásának másik oka gyakran az üzleti tervezés hiánya vagy annak hiányosságai. Sok vállalkozás tévesen feltételezi, hogy a könyvelőnek kellene ebben is segítséget nyújtania. Fontos tudni, hogy ez nem tartozik a könyvelők feladatai közé! A HelloCompany ezen a területen is különleges segítséget nyújt, mivel sokrétű szolgáltatásaink révén, bár korlátozottan, de képesek vagyunk az üzleti tervezésben is támogatást nyújtani ügyfeleinknek.)